Українська мова на Фанарі є добрим знаком, – Епіфаній

 

Митрополит Епіфаній заявив, що Патріарше послання українською мовою, яке виголосили на Фанарі під час великоднього богослужіння 28 квітня, є повагою до Помісної української православної церкви та добрим знаком для всіх українців.

“Це добрий знак, що свідчить про правильність нашого з вами шляху до Бога”, — заявив Епіфаній.

Нагадаємо, на цьогорічний Великдень українська мова вперше прозвучала на богослужінні на Фанарі.

Як повідомляла “Новинарня“, 15 грудня 2018 року українські церкви об’єдналися у єдину Православну церкву України, її очолив митрополит Епіфаній. Представники РПЦ (УПЦ МП) переважно відмовилися визнати її, але окремі парафії переходять до ПЦУ.
5 січня 2019 року у Стамбулі було підписано томос про автокефалію української церкви,  6 січня патріарх Варфоломій передав його Епіфанію.
3 лютого, на літургії в Софійському соборі у Києві відбулася інтронізація глави Православної церкви України Епіфанія. Церемонію було призначено на день, коли блаженнішому виповнилося 40 років.

Читайте також:
В українській армії офіційно присутні понад 150 капеланів, – Епіфаній

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна