У 2019 році 1700 осіб порушили державний кордон, – Цигикал

 

У 2019 році прикордонники виявили понад 1700 порушників державного кордону.

Про це в інтерв’ю виданню “Цензор.НЕТ” розповів голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал.

“Але за 1,5 року до кримінальної відповідальності притягнуто… аж одну особу – громадянин Молдови, який, маючи заборону на перетин кордону, спробував зробити це за межами пункту пропуску. І в мене питають, пишуть листи депутати і кажуть: а чого ви не застосовуєте статтю? Я кажу: а як я її застосую? Вона – мертвонароджене дитя. Змініть її. Введіть ту саму статтю, яка колись була – 331, там усе правильно прописано, нічого не треба видумувати законодавчо”, – каже Цигикал.

Відзначимо, що минулого року в Україні ввели кримінальну відповідальність за незаконний перетин кордону. За словами очільника ДПСУ, народні депутати обмежили саме диспозицію застосування статті. Тобто, санкція є, а диспозиції немає.

“Тому що там у законі написали, що це має бути громадянин Росії, який належить до правоохоронного органу або до військового формування, ледве не зі зброєю в руках, або особа, якій заборонено в’їзд на територію України”, – пояснює Петро Цигикал про потребу законодавчого врегулювання служби, в тім числі, прикордонників.

Як інформувала “Новинарня“, у 2018 році в Тисі потонули 20 українців. Займалися контрабандою цигарок.

Читайте також:
В Україні розпочало мовлення “Радіо Кордон”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна