Бойовики “ЛНР” ведуть вогонь із території підприємств окупованого Первомайська, – моніторинг

 

На Попаснянському напрямку, в районі Бахмутської траси в Луганській області, бойовики “ЛНР” обстрілюють позиції Збройних сил України з території шахтопрохідного управління в місті Первомайськ (окупована територія).
Про це “Новинарні” повідомили 27 квітня в ГІ “Права справа”, яка проводить моніторинг бойових дій на Луганщині.

“За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ “Права Справа”, обстріли позицій ЗСУ ведуться бойовиками з окупованого м. Первомайськ, з території промислової бази «ШПУ з буріння стволів і свердловин», яка знаходиться за адресою: м. Первомайськ, вул. Воровського, 22″, – сказано в повідомленні.

Відомо, що територія цієї бази використовується бойовиками “ЛНР” для зберігання ствольної артилерії і ремонту важкої бронетехніки.

Окрім того, за інформацією з місцевих джерел, у Первомайську на території шахтобудівного управління (вул. Переїзна, 9) – місце зберігання важкої бронетехніки бойовиків, яка мала б бути відведена в місця постійної дислокації для моніторингу представниками ОБСЄ.

“Території Первомайського індустріально-педагогічного технікуму (колишнє ПТУ № 31) за адресою: вул. Потьомкіна, 39 – місце зберігання важкої бронетехніки бойовиків, яка має бути відведена в місця постійної дислокації для моніторингу представниками ОБСЄ.
Крім того, за інформацією місцевих джерел, це місце постійного базування російських комплексів РЕБ “Торн” та Р-330 “Житель”. У казармах базуються підрозділ зі складу окремої роти радіоелектронної боротьби і підрозділи 6-го окремого мотострілецького полку 2-го армійського корпусу “народної міліції ЛНР”. З території технікуму ведеться обстріл позицій ЗСУ та житлових кварталів українських міст і сіл”, – заявили автори моніторингу.

“Бойовики навмисно розміщують військову інфраструктуру і техніку в місцях масового скупчення цивільного населення, використовуючи їх як живий щит, тим самим виключаючи відкриття відплатного вогню з боку ЗСУ”, – наголосив керівник ГІ “Права справа” Дмитро Снєгирьов.

За його інформацією з місцевих джерел, останнім часом відзначається активна передислокація важкої бронетехніки і живої сили бойовиків з глибини окупованої території Луганщини в район міста Первомайська – зокрема, зафіксований рух колони, у складі якої були БМП та вантажівки “Урал”.

Читайте також:
У Первомайськ прибула російська комісія для розслідування нового вибуху б/к, – активісти

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна