У Первомайськ прибула російська комісія для розслідування нового вибуху б/к, – активісти

 

До окупованого міста Первомайськ у Луганській області (територія ОРЛО) приїхала слідча комісія, в яку входять співробітники російських спецслужб.

За повідомленнями місцевих джерел аналітичного відділу ГО “Права справа”, російські спецслужби розслідують обставини вибуху вантажівки з боєкомплектом бойовиків. Члени слідчої комісії відпрацьовують декілька версій, серед яких – необережне поводження з вогнем і диверсійний акт.

Голова ГО “Права справа” Дмитро Снєгирьов нагадав, що недавно на території Первомайського індустріально-педагогічного технікуму (колишнє ПТУ №31) за адресою вул. Потьомкіна, 39 стався вибух вантажівки з боєкомплектом.

У казармах, які розташовані на території технікуму, базується підрозділ зі складу окремої роти радіоелектронної боротьби і підрозділи 6-го окремого мотострілецького полку 2-го армійського корпусу так званої “народної міліції ЛНР”.

“Варто зазначити, що особовий склад окремої роти радіоелектронної боротьби 2-го армійського корпусу  “народної міліції ЛНР” – це кадрові військовослужбовці ЗС РФ. Звертає на себе увагу той факт, що напередодні і в день вибуху відбулася чергова ротація російських “відпускників”, – інформує “Права справа”.

Раніше активісти передали українським спецслужбам інформацію про завезення бойовиками б/к у Первомайськ і Калинове-Борщувате.

“Примітно, що це не перший випадок вибуху боєприпасів в місцях розташування бойовиків на території  Первомайського індустріально-педагогічного технікуму”, – ідеться в прес-релізі, переданому “Новинарні“.

29 жовтня 2016 року аналітичний відділ ГІ “Права Справа” повідомляв, що в Первомайську на території  того ж індустріально-педагогічного технікуму (ПТУ №31) вибухнув б/к. Там, зокрема, був розміщений комплекс Р-330 “Житель”, призначений для виявлення, пеленгування і радіопригнічення мобільних станцій супутникового зв’язку. За інформацією місцевих джерел, внаслідок вибуху складів бойовиків з боєкомплекту комплекс Р-330 “Житель” був знищений.

Наразі територія Первомайського індустріально-педагогічного технікуму є місцем зберігання важкої бронетехніки бойовиків, яка має бути відведена в місця постійної дислокації для моніторингу представниками ОБСЄ.

За інформацією місцевих джерел, це місце постійного базування російських комплексів РЕБ “Торн” та Р-330 “Житель”.

Читайте також:
Росіяни втратили на Луганщині станцію перешкод “Житель”, – штаб АТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна