Росіяни втратили на Луганщині станцію перешкод “Житель”, – штаб АТО

 

За інформацією розвідки штабу АТО, минулого тижня в районі населеного пункту Сміле, що на Луганщині, противником втрачено новітній зразок техніки радіоелектронної боротьби російського виробництва – станцію постановки перешкод Р-330Ж “Житель”.
Про це ввечері 27 квітня повідомив прес-центр штабу АТО.

Зазначається, що тепер в ОРЛО приїхала група інспекторів російської армії, які проводять розслідування з приводу втрати особового складу та техніки підрозділами РЕБ та РЕР.

“Втрату військового майна намагались «списати» на обстріли силами антитерористичної операції, у що, очевидно, не повірили й російські куратори”, – ідеться в повідомленні.

У розвідці штабу АТО припускають, що техніка РЕБ окупантів могла бути знищена внаслідок нехтування елементарними пожежними нормами, або ж через некомпетентність російських радників, щодо яких і призначено розслідування.

“На час проведення розслідування, кадрових російських військових відсторонено від управління підрозділами. Тимчасово їхні обов’язки виконуватимуть місцеві найманці, аж доки з Росії не прибуде заміна”, – зазначено в повідомленні.

Р-330Ж “Житель” — створена ВАТ НВП “Протек” (Росія) автоматизована станція постановки перешкод, прийнята на озброєння збройних сил Російської Федерації і випробувана в бойових умовах на Донбасі.
АСП Р-330Ж “Житель” забезпечує: автоматизоване виявлення, пеленгування, та аналіз сигналів джерел радіовипромінювання в робочому діапазоні частот; постановку радіоперешкод станціям систем супутникового та мобільного зв’язку GSM-900/1800; автоматизоване ведення телекодового інформаційного обміну з аналогічною супряженою АСП для забезпечення синхронного пеленгування джерел радіовипромінювання для розрахунку їхніх координат тощо.

Читайте також:
Марне радіоперехоплення: окупанти на Донбасі не розуміють української

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна