Руслана арт-перформансом у Чорнобилі закликала переходити на “чисту” енергію. ФОТО

 

Українська співачка Руслана організувала новий масштабний авторський проект у Чорнобилі.

Виконавиця влаштувала арт-перформанс “Чорнобиль RE:start”, присвячений річниці техногенної катастрофи світу – аварії на Чорнобильській АЕС, яка сталася 26 квітня 1986 року.

Глядачі та гості арт-перформансу зібралися на площі біля “Янгола-Сурмача”, щоби вшанувати пам’ять ліквідаторів катастрофи хвилиною мовчання.

Під час заходу Руслана виконала свої пісні. Пізніше артистка заявила на сцені, що світ має переходити на чисту енергію.

“Ми приїхали в Чорнобиль, щоби саме й в цей символічний день зробити цю символічну акцію, основний заклик якої – зробити вибір на користь енергії життя – 100% Renewable Energy Only!”, – написала Руслана на своїй сторінці у Facebook.

Cпівачка переконана, що після Чорнобильської трагедії стало очевидно: атом і атомні технології не є безпечними. “Розвиток атомної енергетики, маніпуляції з яким можуть привести до катастрофи, небезпечні”, – вважає вона.

“Роковини Чорнобильської трагедії – це привід ще раз замислитися над тим, яку насправді ціну ми платимо за атомну енергію. Те, що ця енергія найдешевша, – це міф. І Україні, і світу ця енергія коштує набагато дорожче, ніж здається. Це питання збереження планети та здоров’я і життя людей”, – переконана Руслана.

Руслана 2 Руслана 3 Руслана 4 Руслана 5 Руслана 6 Руслана 7 Руслана 8 Руслана 9 Руслана 10 Руслана 12 Руслана 11
<
>
ФОТО: Facebook/Ruslana Lyzhychko

Авторський проект відвідали представники ЗМІ та гості з різних країн. До акції також приєдналися місцеві жителі та працівники Чорнобиля.

Читайте також:
Японці побудують сонячну електростанцію в Чорнобильській зоні

На укритті Чорнобильської АЕС тестують протирадіаційну систему

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна