Порошенко привітав позицію РБ ООН щодо паспортизації Донбасу Росією

 

Президент України Петро Порошенко привітав “демонстрацію єдності і солідарності” з Україною під час засідання Ради Безпеки ООН, невідкладно скликаного нами сьогодні у зв’язку з російською паспортизацією українського Донбасу.

Про це Порошенко написав у FB в п’ятницю, 26 квітня.

“Вдячний всім нашим друзям, передусім США, а також Німеччині та Франції як партнерам по Нормандському формату, заяві групи ЄС8 перед засіданням, за чітку позицію і однозначну оцінку щодо незаконності та провокаційної сутності відповідного рішення РФ щодо роздачі паспортів”, – написав президент України.

Порошенко додав, що рішення Путіна не є “гуманітарним”, адже сама Москва і створює нелюдські умови для життя наших громадян під окупацією.

“Рішення про паспортизацію спрямоване на легалізацію присутності російських військ на окупованій частині нашої держави.Не допустимо такого сценарію!”, – резюмував президент Порошенко.

Як інформувала “Новинарня“, Україна на засіданні Радбезу ООН закликала посилити санкції проти РФ.

Читайте також:
Радбез ООН збирається на засідання через “паспортний указ” Путіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна