Забродський оцінив американські парашутні системи для ДШВ

 

На початку квітня 2019 року «Спецтехноекспорт» виконав контракт з поставки для ЗСУ парашутних систем спеціального призначення та керованих систем десантування вантажів Airborne Systems North America.

Командувач ДШВ ЗСУ генерал-лейтенант Михайло Забродський розповів, як приживаються іноземні новинки в лавах ДШВ, передає Армія.FM.

“Рішення щодо оснащення військ десантно-парашутними системами, які використовують армія США і низка армій провідних країн світу, було продиктоване одночасно і технологічними підходами, і якістю, і ресурсом, закладеним в цю техніку, які неможливо навіть порівняти з тими парашутними системами, що використовуються зараз”, – каже командувач, маючи на увазі парашутні системи радянського виробництва та, частково, українського, але передвоєнних років.

Михайло Забродський зазначає, що рішення щодо оснащення іноземними парашутними системами було “певним чином стратегічним і політичним”, оскільки воно потенційно дає можливість відійти від радянських зразків і підходів.

“Виробництво парашутних систем, які колись використовувалися, залишилося на тимчасово окупованій території. На жаль, виробники і ті, хто займається постачанням, запропонувати щось нове на тому ж рівні не можуть, а якщо і пропонують, то це репліка того ж самого старого”, – констатує Забродський.

Генерал-лейтенант додає, що іноземні постачальники та виробники (скажімо, Польща) пропонують також радянські зразки, але власного національного виробництва.

“Виходить просто замкнене коло. Ми це коло два роки тому вирішили розірвати, були прийняті відповідні рішення, зараз питання лише щодо стабільності виконання, графіку постачання цих парашутних систем. Перші відгуки, які поступають про них з військ – дуже позитивні. Вони нас влаштовують майже по всіх показниках”, – каже Забродський.

Що стосується технічних характеристик американських парашутів – вони теж зручніші для воїнів.

“В армії США була прийнята доктрина масового нічого десантування. Тому парашут не куполоподібний, а квадратної форми, у нього підвищена стабільність, відсутність керування, мінімальний ризик розхитування, трохи збільшена швидкість зниження, але стовідсотково гарантоване потрапляння на майданчик свого підрозділу. Все, що відбувається з десантником після приземлення, обумовлене тим, що відбувається з десантником у повітрі”, – ділиться професійними нюансами десантник.

Аби перевчитися та вміти користуватися американським парашутом, треба два тижні. Це попередня підготовка. Якщо ж людина має попередній досвід здійснення стрибків з парашутом, то це займе кілька днів. Відтак, скорочується і термін навчання.

Як інформувала “Новинарня“, підрозділи ДШВ отримали американські парашутні системи спеціального призначення.

Читайте також:
Командувач ДШВ Забродський прокоментував новий фільм Сеітаблаєва про рейд 95-ї бригади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна