Підозрювані у вбивстві ювеліра Кисельова планували підірвати родичів біля його могили, – слідство

 

Підозрюваних у вбивстві ювеліра Сергія Кисельова затримали в машині «Renault Laguna» по дорозі на кладовище в селі Ходосівка, Києво-Святошинського району.

Про це в четвер, 25 квітня, повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу від 15 квітня.

Чоловік, який за версією слідчих, стріляв у Кисельова, був раніше судимим за насильницький, корисливий злочин і знав загиблого. Задум вбивства у нього виник нібито тому, що Кисельов домігся повернення з Державного сховища дорогоцінних металів та каміння раніше вилучених більше 300 кг ювелірних виробів. Він залучив до реалізації плану ще двох осіб, які за даними прокуратури, є колишніми працівниками СБУ і Національної поліції. Разом вони визначили робочий графік жертви, маршрути пересування, місця тривалого перебування, контакти тощо.

5 березня підозрювані спостерігали, як о 10 ранку Кисельов приїхав до будинку і провів дочку до під’їзду. Вони залишились чекати у дворі і через годину, коли Кисельов сідав у машину, один із них сів на заднє сидіння автомобіля і здійснив прицільний постріл з близької відстані в голову. Кисельов помер на місці.

Далі трійця начебто стала планувати злочин щодо родичів і знайомих убитого. Вони вирішили метнути бойову гранату в осіб, що мали зібратись на 40 день після смерті Кисельова на його могилі, на цвинтарі в селі Ходосівка. Від початку квітня вони займалися пошуком місця поховання, вели спостереження за пересуванням дружини покійного інших членів родини.

13 квітня підозрюваних затримали по дорозі на кладовище. З салону авто вилучили предмет, схожий на гарнату.

Чоловік, який, за даними слідства, стріляв у Кисельова, розповів суду, що знав загиблого та раніше був його бізнес партнером. Вони займались контрабандою золота та іншими протиправними діями, що пов’язані з обігом ювелірних виробів. Згодом Кисельова та інша особа усунули його від справ, сприяли фальсифікації проти нього кримінальної справи, внаслідок чого він був засуджений до 11 років позбавлення волі. Підозрюваний заявив, що має інформацію щодо протиправної діяльності Кисельова, а тому слідкував за ним, з метою передачі даних правоохоронним органам. Але свою причетність до вбивства заперечує.

За життя Кисельов був засновником та співзасновником низки компаній, які займалися дорогоцінними металами і ювелірними виробами, а саме ТОВ «Альянс СК», ТОВ «ЮВК -Онікс», ТОВ «ЮВК – Рубін».

30.07.2010 року слідчими ГСУ МВС України в рамках розслідування кримінальної справи за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 358, ч. 1 ст. 202 ККУ, в цехах та виробничих приміщеннях підприємств Кисельова проведено обшук і вилучено велику кількість дорогоцінних металів, які були визнані речовими доказами та поміщені на зберігання до ДУ «Державне сховище дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння України». Як йдеться в ухвалі суду, у 2018 році Кисельов добився рішення про повернення зі сховища раніше вилучених цінностей. На момент вбивства Кисельов отримав більшу частину вилученого у нього майна, окрім трьох посилок із цінностями.

Як інформувала “Новинарня“, підозрюваних у вбивстві ювеліра Кисельова відправили за грати.

Читайте також:
Застрелений у Києві Кисельов не є свідком у справі “діамантових прокурорів”, — ГПУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна