Застрелений у Києві Кисельов не є свідком у справі “діамантових прокурорів”, — ГПУ

доповнено, уточнено

Генпрокуратура заперечила, що застрелений у Києві у вівторок, 5 березня, Сергій Кисельов проходив свідком у справі “діамантових прокурорів”.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

“Вбитий громадянин Сергій Кисельов не мав процесуального статусу в кримінальному провадженні, яке розслідувала Генеральна прокуратура. Він не був ні свідком, ні заявником, ні потерпілим у провадженні, яке вже слухається кілька років у суді, де на лаві підсудних перебувають колишні прокурори Корнієць та Шапакін”, — зазначила Сарган.

За її словами, сенсаційна заява колишнього працівника ГПУ про нібито вбивство головного свідка у справі “діамантових прокурорів — неправда.

Раніше екс-заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе, який займався розслідуванням справи, заявляв, що Кисельов був свідком.

“Убитий Кисельов – людина, яка упізнала свої діаманти (колишній власник заводу ювелірних виробів) в гучній справі “діамантових прокурорів”, – так він прокоментував новину про вбивство чоловіка в Києві, що відбулося 5 березня.

“Убитий Кисельов раніше розповідав, як з його заводу разом з діамантами, знайденими під час обшуку у заступника облпрокурора Київської області Корнійця, так само пропало кілька млн USD і десяток кг золота. У свідченнях називав прізвища тодішнього заступника генпрокурора і заступника міністра МВС”, – писав Сакварелідзе.

Екс-заступник генпрокурора Віталій Касько розповідав, що Кисельов є потерпілим у справі “діамантових прокурорів”.

“У 2010 році в Кисельова правоохоронці провели обшуки і вилучили дорогоцінності. Згодом ці догороцінності “загубилися”, – сказав Касько.

За його словами,  Кисельов упізнав свої діаманти у прокурора Корнійця і з цього приводу давав свідчення до прокуратури.

Як повідомляла “Новинарня“, справа “діамантових прокурорів” стосується першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, яких затримали у липні 2015 року за підозрою в отриманні 3 млн. гривень хабара.

Під час обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, а також коштовності та зброя.

Трепак  у листопаді 2015 року пішов з посади.

У липні 2016 року Віктор Трепак повідомляв, що його наступник Демчина готує “зачистку” працівників СБУ, які розслідували справу “діамантових прокурорів”.

Читайте також:
Родина “діамантового прокурора” виявилася магнатами при незначній зарплаті

Суд зняв арешт із майна “діамантового” прокурора Корнійця,
визнавши його “забутий” шлюбний контракт, – Касько

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна