“Жодної ностальгії”. Спецпризначенці Нацгвардії наділи сині берети. ФОТО

 

Бійці Бригади швидкого реагування Національної гвардії України наділи новий синій берет.

Про це в середу, 24 квітня, інформують у НГУ.

Командир військової частини, полковник Іван Миропольський вручив берети командирам підрозділів. Вони ж урочисто передали їх своїм бійцям.

“Відсьогодні наші військовослужбовці носитимуть новий берет кольору «національний синій». Це стосується тих бійців, що мають право носити цей берет, а також тих, які здадуть відповідну кваліфікацію на носіння берету, що існує в нашій частині”, – зазначив командир Іван Миропольський.

Нацгвардія синій берет 1 Нацгвардія синій берет 2 Нацгвардія синій берет 3 Нацгвардія синій берет 5 Нацгвардія синій берет 6 Нацгвардія синій берет
<
>

Зазначається, що для отримання права на носіння берета в підрозділах оперативного призначення піхотинці здійснюють 30-кілометровий марш.

«Я не відчуваю жодної ностальгії за старим типом беретів. В Україні сформувалося нове військо, нова Національна гвардія, і ми повинні рухатися тільки вперед, не озираючись на радянську спадщину”, – каже командир взводу МТЗ танкового батальйону, лейтенант Дмитро Бабкін.

Як інформувала “Новинарня“, торік морпіхи ВМСУ отримали нову символіку і берети кольору морської хвилі.

Читайте також:
МОУ презентувало пронизливий ролик про новий колір берета десантників – марун. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна