Нападникам на Катерину Гандзюк пом’якшили підозру

 

Сергієві Торбіну та чотирьом імовірним виконавцям убивства Катерини Гандзюк «пом’якшили» підозру. Тепер їх звинувачують в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень.

Про це у вівторок, 23 квітня, інформує Слідство.Інфо. Інформацію журналісти дізналися під час перебігу чергового судового засідання у вказаному кримінальному провадженні.

Генпрокуратура змінила обвинувачення В’ячеславу Вишневському, Віктору Горбунову, Володимиру Васяновичу та Микиті Грабчуку, звинувативши їх в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень (частина 2 статті 121 Кримінального кодексу), що передбачає позбавлення волі від 7 до 10 років. Раніше їх підозрювали в умисному вбивстві за частиною 2 статті 115, що загрожувало суворішим покаранням — позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним ув’язненням. Також під час засідання Микиті Грабчуку продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Окрім того, з власних джерел Слідству.Інфо стало відомо, що аналогічно підозру змінили й Сергієві Торбіну, який, за версією слідства, організовував групу нападників.

17 квітня стало відомо, що прокуратура змінила підозру ще одному фігуранту справи Гандзюк — екс-помічнику нардепа Ігорю Павловському. Замість організації вбивства його звинуватили у замовчуванні (частина 1 статті 396 Кримінального кодексу). Ця стаття також передбачає «пом’якшення» покарання.

Іншим фігурантам справи — Олексієві Левіну та голові Херсонської обласної ради Владиславові Мангеру — підозри наразі не змінювали.

Як інформувала “Новинарня“, заступник голови Херсонської ОДА Рищук подав у відставку.

Читайте також:
Порошенко на Банковій прийняв групу “Хто замовив Катю Гандзюк?”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна