“Ісламська держава” взяла на себе відповідальність за вибухи на Шрі-Ланці

 

Екстремістське угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за серію вибухів на Шрі-Ланці, внаслідок яких загинула 321 людина, ще півтисячі були поранені.

Повідомлення про це розміщене у вівторок, 23 квітня, на пов’язаному з бойовиками агентстві «Амак», передає “Радіо Свобода”.

Доказів на підтримку своєї заяви в «ІД» не навели.

Раніше влада Шрі-Ланки пов’язала теракти в країні з нападами на мечеті в Новій Зеландії в березні цього року. Як повідомив міністр оборони Шрі-Ланки Руван Вієвардене, згідно з попередніми результатами розслідування, вибухи в церквах і готелях стали помстою за напад у Крайстчерчі.

Вибухи у трьох церквах і трьох готелях на Шрі-Ланці сталися вранці 21 квітня, під час святкування Великодня. Ще два напади були здійснені через кілька годин. За даними слідства, щонайменше, шість із восьми вибухів здійснили смертники.

Як інформувала “Новинарня“, кількість загиблих унаслідок теракту на Шрі-Ланці сягнула 290 людей.

Читайте також:
У Новій Зеландії щонайменше 49 людей загинули через напади на мечеті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна