У Міноборони анонсували масштаби міжнародного навчання «Сі Бриз-2019»

 

В Одесі розпочалась заключна конференція з планування українсько-американського навчання «Сі Бриз-2019»

Про це в понеділок, 22 квітня, інформує Міністерство оборони.

“Метою заходу є остаточне узгодження плану проведення маневрів, формату участі країн-учасниць та рекогносцировка місць проведення”, – кажуть в оборонному відомстві.

Як передбачається, міжнародне навчання відбудеться у північно-західній частині Чорного моря, в Миколаївській та Одеській областях.

У конференції, окрім України, беруть участь 14 країн-партнерів Альянсу. Також до планування долучилися представники ВМС ЗС України, інших видів ЗС України та силових структур.

“Головною перевагою цьогорічного навчання буде масштабність та унікальний формат проведення маневрів, адже військовослужбовці українських ВМС спільно з партнерами виконуватимуть завдання за стандартами НАТО, де тільки це можливо — на морі, суходолі, у повітрі та під водою” — розповів перший заступник командувача ВМС ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Всього планується залучити близько 30 кораблів, 30 літальних апаратів та понад 900 осіб особового складу підрозділів морської піхоти різних країн.

За словами керівництва навчання, цьогорічні українсько-американські маневри серії «Сі Бриз», як завжди будуть багатофункціональними і дуже корисними для учасників.

Як інформувала “Новинарня“, курсант з Одеси пройшов стажування на французькому мінному тральщику.

Читайте також:
На півдні України завершилися навчання “Сі бриз-2018”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна