На півдні України завершилися навчання “Сі бриз-2018”

 

В Одеській, Миколаївській областях та північно-західній частині Чорного моря 21 липня завершилися українсько-американські навчання “Сі бриз-2018”.
Про це повідомляє прес-центр командування ВМС України.

На церемонії закриття берегового компонента навчань командувач Військово-морських сил ЗС України  Ігор Воронченко наголосив, що у складній воєнно-стратегічній обстановці партнери з 19 країн на найвищому рівні рішуче засвідчили свою підтримку України.

За словами віце-адмірала Воронченка, всі учасники гідно справилися із завданнями, поставлені цілі було досягнуті. Особовий склад Морського командування, який склав основу багатонаціонального морського штабу, на практиці продемонстрував свій професіоналізм, успішно здійснивши планування операцій та управління силами за стандартами НАТО з моря.

Загалом у ході навчання корабельні екіпажі пройшли в морі близько 2,5 тис. миль, авіатори здійснили понад 200 польотів із загальним нальотом близько 105 годин, морські піхотинці виконали більш як 400 стрибків з парашутом, половина з яких – уночі, а 60 – на воду, дайвери провели під водою понад 70 годин.

Церемонія завершилася словами подяки, врученням подарунків і колективним фото на згадку.

Як повідомляла “Новнарня”, маневри “Сі бриз-2018” стартували 9 липня. У навчаннях брали участь представники 19 країн – Болгарії, Великої Британії, Італії, Греції, Грузії, Данії, Естонії, Канади, Литви, Норвегії, України, Румунії, Польщі, США, Туреччини, Швеції, Індії, ОАЕ і Молдови.
Зокрема у навчаннях взяли участь американський есмінець USS Porter DDG78, флагман Шостого флоту США штабний корабель USS Mount Whitney, турецькі фрегат TCG Yavuz і підводний човен TCG Yildiray, а також болгарський корвет BGS Bodri.
Україну на навчаннях представляли близько 30 кораблів, катерів (не тільки ВМС ЗС України, а й прикордонних), авіатехніка і близько 1,5 тис. військовослужбовців.
Особливістю “Морського бризу-2018” стало управління силами морського, наземного і повітряного компонентів з моря. Багатонаціональний штаб розміщувався на кораблі управління ВМС США USS Mount Whitney у відкритому морі, так що Командування ВМС України могло здобути відповідні навички.
Щоправда, у 2018-му навчання проходили не у форматі “вільної гри”, як торік.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна