В Одесі підбили підсумки найскладніших за весь час навчань “Сі бриз-2017”

 

В Одесі завершилися міжнародні військово-морські навчання “Сі бриз-2017”.

Церемонія закриття навчань відбулася 22 липня в Будинку офіцерів, передає УНІАН.

Як зазначив командувач Військово-морських сил України віце-адмірал Ігор Воронченко, під час навчань, в яких взяли участь представники 16 країн, кораблі багатонаціонального угруповання пройшли більш як 5 тисяч миль, військовослужбовці виконали 850 стрибків з парашутами. Відбулося 60 спільних групових навчань берегової фази, шість висадок морського десанту, 280 підводних занурень (загалом – 80 годин перебування під водою). Авіація здійснила 310 вильотів (тривалістю 241 година).

Воронченко наголосив, що навчання показали: “разом ми єдині, разом ми – сила”, що є дуже важливим для підтримання миру і стабільності в Чорноморському регіоні.

“Одна з особливостей навчань – був випробуваний морський операційний штаб, який наприкінці цього року буде введено в організаційно-штабну структуру ВМС ЗСУ”, – сказав командувач українського флоту.

Він подякував партнерам України за ідею створення такого штабу.

Віце-адмірал також висловив подяку посольствам США, Великої Британії за підтримку в підготовці навчань, а також всім, хто надав допомогу і сприяння у проведенні “Сі бриз-2017”.

Керівник навчань з американської сторони, капітан 1-го рангу Меттью Лаймен також подякував усім партнерам, особливо Україні, за гостинність.
“Висловлюю подяку всім 3 тисячам військовослужбовців з 16 країн, які брали участь у найскладніших навчаннях за всю історію навчань «Сі Бриз»”, – сказав він.

За словами американського військовика, підготовка, яку пройшли військові, зміцнить взаємодію і внесе істотний внесок у забезпечення безпеки і стабільності в регіоні.

“Кожен окремий військовослужбовець і кожна країна може пишатися участю в них, і Україна може пишатися найбільше”, – наголосив Лаймен.

Він нагадав, що від США в цих навчаннях уперше взяли участь два бойових кораблі, військовий підрозділ особливого призначення, конвертоплани CV-22 Osprey і новітній літак Boeing P-8 Poseidon.

“Навчання вийшли на новий рівень. Від проходження заздалегідь підготовленого сценарію до проведення навчань у режимі «вільної гри»”, – зазначив капітан 1-го рангу зі США.

Під час навчань успішно відпрацьовано звільнення заручників, ураження ворожого підводного човна, перехоплення ядерних матеріалів, які перевозилися нелегально Чорним морем, тощо.

Меттю Лаймен також додав, що навчання завершилися, але Сполучені Штати залишаються вірними своїм партнерам і союзникам у регіоні.

Читайте також:
Пентагон оцінив складність навчань “Сі бриз-2017”

Як писала “Новинарня“, українсько-американське навчання “Сі бриз-2017”, що зібрало понад 3 тисячі військових із 16 країн, проходили з 10 липня в Одеській і Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря.
США вперше за шість років направили на Sea Breeze два бойових кораблі з потужним ракетним озброєнням.

Читайте також:
“Сі бриз-2017”: десантування на Тендрівську косу з трьома компонентами. ВІДЕО, ФОТО

Порошенко на “Сі бризі”: Україна прагне повернути на порядок денний питання про ПДЧ НАТО

Активна фаза навчань “Сі бриз” почалася з водолазів

За “Сі бризом” стежить новий російський розвідник замість затонулого

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна