Пентагон оцінив складність навчань “Сі бриз-2017”

 

Представники Шостого флоту ВМС США, які беруть участь у багатонаціональних навчаннях “Сі бриз-2017” на півдні України, відзначають підвищення рівня складності маневрів для всіх компонентів.
Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому прес-службою Пентагону з приводу проведення навчань, передає канал “112”.

“Ключова річ, що стосується цих навчань – це те, що в порівнянні з попередніми вони стали набагато складнішими, з дуже потужними морським, повітряним та наземним компонентами”, – зазначив заступник командора 65-ї оперативно-тактичної групи Шостого флоту ВМС США Меттью Лаймен.

Зараз відпрацьовується чотириденний практичний етап навчань у морі, в якому беруть участь більше 30 військових кораблів США, України, Грузії і Туреччини.
У планах – відпрацювання пошуково-рятувальних операцій, знешкодження вибухонебезпечних об’єктів на море, вправи по протиповітряній обороні, виконання завдань під водою, а також із застосуванням літаків морської авіації.

“Американські морські піхотинці будуть працювати зі своїми українськими та турецькими колегами, відпрацьовуючи місії висадки як на морі, так і на суші”, – повідомили в Міністерстві оборони США.

Читайте також:
Навчання “Сі бриз”: почалася багатонаціональна морська операція
в кризовому регіоні

Як писала “Новинарня“, українсько-американське навчання “Сі бриз-2017”, що зібрало понад 3 тисячі військових із 16 країн, проходить з 10 по 23 липня 2017 року в Одеській і Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря.

США вперше за шість років направили на Sea Breeze два бойових кораблі з потужним ракетним озброєнням.

Читайте також:
“Сі бриз-2017”: десантування на Тендрівську косу з трьома компонентами. ВІДЕО, ФОТО

Порошенко на “Сі бризі”: Україна прагне повернути на порядок денний питання про ПДЧ НАТО

Активна фаза навчань “Сі бриз” почалася з водолазів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна