Президент підписав указ про План заходів щодо членства в ЄС і НАТО

 

Президент Петро Порошенко підписав указ «Питання європейської та євроатлантичної інтеграції», в якому затвердив План заходів щодо реалізації стратегічного курсу України
Про це повідомила прес-служба президента в суботу, 20 квітня.

«Глава держави затвердив План заходів щодо реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі і в Організації Північноатлантичного договору з метою забезпечення незворотності європейського і євроатлантичного курсу України, згідно з частиною третьою ст.102 Конституції України», – йдеться в повідомленні на сайті президента України.

Згідно з указом, Кабінету Міністрів пропонується забезпечити виконання разом з відповідними державними органами Плану заходів щодо реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС і НАТО, затвердженого цим указом, та щоквартально інформувати президента України про хід виконання, а також звітувати про виконання зазначеного Плану заходів у встановлені терміни.

Секретарю Ради національної безпеки і оборони України доручено забезпечити розгляд на засіданні РНБО України в травні 2019 року питання щодо проведення окремих оглядів, включених до комплексного огляду сектору безпеки і подати за підсумками консультацій з представниками НАТО та держав-членів НАТО у другому півріччі 2019 на розгляд президенту України проекти законів про охорону секретної інформації та про розвідку.

Указ набув чинності з дня його опублікування.

Як інформувала “Новинарня“, 7 лютого Верховна Рада ухвалила закон про закріплення в Конституції стратегічного курсу України на членство в Європейському Союзі й НАТО. 19 лютого президент України Петро Порошенко підписав документ, 21 лютого закон набрав чинності.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна