“Вітайте нового президента”. Національний екзит-пол: Зеленський – 73%

 

За даними “Національного екзит-полу”, відповідно до замірів у день голосування станом на 18:00 підтримка двох кандидатів у президенти розподілилася так:

  • Володимир Зеленський – 73,2%
  • Петро Порошенко – 25,3%
  • Викреслили обох, зіпсували бюлетень – 1,5%

Зеленський переміг навіть на Заході – 57% проти 41% у Порошенка.
Центр – 70% на 28%.
Південь – 85% на 13%.
Схід – 88% на 11%.

Як передає “Новинарня“, такі дані повідомила директор Фонду “Демократичні ініціативи” Ірина Бекешкіна на прес-конференції в неділю, 21 квітня, о 20:00.

На 18-ту годину двома соціологічними службами – КМІС і Центром Разумкова – опитано майже 13700 респондентів.

За словами директора соціологічної служби Центру Разумкова Андрія Биченка, відмінність у їхніх даних із КМІСом становила лише 1%, що свідчить про успішно проведене опитування.

Керівник КМІСу Володимир Паніотто визнав, що в другому турі їхні соціологи зіткнулися з проблемами в опитуванні на шести дільницях (у першому турі – на одній).

Дані опитування “Національного екзит-полу” на виході з дільниць станом на 20:00 – по закінченні голосування в Україні – будуть оприлюднені о 23-й годині.
Але в день першого туру Володимир Паніотто зазначав, що дані екзит-полу станом на 20:00 зміняться порівняно з даними на 18:00 хіба на 0,1-0,2%.

Нагадаємо, у першому турі 31 березня, за остаточними даними ЦВК, Володимир Зеленський отримав 30,24% (або 5 714 034) голосів виборців, чинний президент Петро Порошенко – 15,95% (або 3 014 609 голосів).
“Національний екзит-пол” майже точно визначив ці цифри вже ввечері в день голосування.

Під час “Національного екзит-полу” 31 березня і 21 квітня на дільницях працювала майже тисяча соціологів від консорціуму, який утворили Фонд “Демократичні Ініціативи”, Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) та Центр Разумкова. По два-три соціологи опитували виборців на виході з багатьох дільниць.

Читайте також:
На Зеленського склали адміністративний протокол

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна