Помпео поговорив із Зеленським

 

Держсекретар США Майк Помпео провів телефонні переговори з обома кандидатами в президенти України – і Петром Порошенком, і Володимиром Зеленським – та висловив готовність працювати з переможцем виборів.

Про це у суботу, 20 квітня, повідомив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

Напередодні про розмову з Помпео повідомила прес-служба Порошенка. Сторона Зеленського не інформувала про такий контакт.

“Держсекретар Помпео подзвонив обом кандидатам, щоб заявити про підтримку з боку США суверенітету і територіальної цілісності України”, – написав Волкнр у Twitter.

Окрім того, за його словами, Помпео “наголосив, що ми готові працювати з тим, кого вибере український народ, щоб забезпечити успіх процвітаючої, демократичної, вільної та такої, що живе в безпеці України”.

Як відомо, 21 квітня відбудеться другий тур виборів президента України, в якому беруть участь Петро Порошенко та Володимир Зеленський.

Читайте також:
“Про головне говорили”. Зеленський розповів про зустріч із Макроном

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна