Офіцери ВМС ЗСУ записали звернення до народу та поставили питання кандидату в президенти. ВІДЕО

 

Офіцери флоту звернулися до українського народу та поставили низку запитань одному із кандидатів на пост президента України.

Відповідні звернення оприлюднені в мережі в п’ятницю, 19 квітня.

“Наша держава стоїть перед вирішальним вибором. Ми знаємо, що рух має бути до європейських цінностей, верховенства права. Ми першими відчули на собі всю “прєлєсть русского міра” в Криму, ми не здали зброю. Але ми не впевнені, що такого роду заяви не будуть віддані в майбутньому”, – каже Командувач ВМС ЗСУ Ігор Воронченко.

Офіцери запевняють, що виконуватимуть закони України та стоятимуть на охороні рубежів як в морі, так і на суходолі. Але взамін просять відповіді. Очевидно, від одного із кандидатів на пост президента.

“Як будуть відвойовані захоплені території, як змусити РФ виконувати норми міжнародного морського права, як примусити Росію не грабувати наш газ? Ми знаємо, що зроблено протягом п’яти років за час війни. Дуже важко брати кермо країни, яка знаходиться у стані війни. Тільки в шоу або фільмах можна зробити “дубль два, три, чотири, п’ять”. На війні другого дубля немає”, – кажуть офіцери, вимагаючи конкретики.

Командувач Морської піхоти Юрій Содоль зауважує, що за час війни із РФ армія стала монолітом.

“Ворог намагається посіяти розбрат всередені країни – аби нас було легше здолати. Але ми не віддамо ні метра рідної землі. Ми вимагаємо, аби всі політичні партії, фінансові групи та український народ об’єдналися довкола єдиної ідеї – незалежної та соборної України”, – говорить Юрій Іванович.

“Звертаюся до всіх небайдужих та думаючих людей нашої держави, адже події, які відбуваються зараз у нашій країні викликають у мене глибоке занепокоєння, – говорить морський піхотинець у зверненні. – Девіз морської піхоти – “Вірний завжди”. Я хочу наголосити, що вірними морська піхота була, є і буде лише українському народові. Приймаючи будь-яке рішення, пам’ятайте про Україну та тих, хто ціною власного життя відстоює її незалежність”.

Звернення записали і військові моряки, які не зрадили присязі та вийшли із Криму у 2014-му.

“Мій корабель “Черкаси” відмовився виконувати наказ зрадника Березовського та здати зброю та майже місяць чинив опір російській агресії в Криму”, – каже моряк.

“Зараз ми захищаємо українське Азовське море від переважаючих сил Росії. Ми не зрадили у 2014 році – не зрадимо і зараз. Але ми й досі не знаємо, як один із кандидатів планує захищати Україну та повертати військовополонених моряків. Ми не знаємо, куди ведуть нашу країну: в Європу чи до Росії. Дайте нам чесну відповідь”, – продовжують військовослужбовці.

Як інформувала “Новинарня“, група “Хто замовив Катю Гандзюк?” виступила з передвиборчим зверненням.

Читайте також:
Меджліс кримських татар підтримав на виборах Порошенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна