Меджліс кримських татар підтримав на виборах Порошенка

 

Меджліс кримськотатарського народу закликав на виборах 31 березня “підтримати голосуванням кандидатуру Петра Порошенка для вибору президентом України на новий термін”.

Відповідний документ оприлюднив голова Меджлісу Рефат Чубаров.

У рішенні Меджлісу кримськотатарського народу “Про вибори Президента України 31 березня 2019 року” зазначено, що результати виборів “будуть мати надзвичайно важливе значення для відновлення суверенітету і територіальної цілісності незалежної України в межах її міжнародно визнаних кордонів, які включають Крим і Севастополь, гарантований і вільний розвиток української нації, кримськотатарського народу і всього українського суспільства”.

У документі сказно, що члени Меджлісу “переконані в тому, що найбільш значущим критерієм в оцінці кандидатів в президенти України є їх здатність мобілізувати українське суспільство на відсіч російській агресії і почати процес відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, які включають Крим і Севастополь”.

Наголошується, що Росія “з метою отримання бажаних для Кремля результатів майбутніх виборів і дезінтеграції українського суспільства в найтяжчий для нього час широко використовує явні і приховані механізми впливу на виборчий процес виборів президента України”.

У зв’язку з цим члени Меджлісу вирішили “висловити підтримку діючому Президенту України Петру Порошенку і закликати громадян України” проголосувати за нього на виборах 31 березня.

Рефат Чубаров підкреслив, що рішення Меджлісу кримськотатарського народу “Про вибори Президента України 31 березня 2019 року” розглядалося на засіданні Меджлісу кримськотатарського народу 27 січня 2019 року. Після офіційної реєстрації Петра Порошенка кандидатом в президенти України, прийняте раніше за основу було направлено членам Меджлісу кримськотатарського народу для внесення ними можливих доповнень і змін. Документ був прийнятий і підписаний 27 лютого.

Читайте також:
Перші рейтинги після скандалу: Тимошенко обходить Порошенка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна