Перші рейтинги після скандалу: Тимошенко обходить Порошенка

 

Якби президентські вибори в Україні відбувалися на початку березня, найбільші шанси вийти в другий тур мали б Володимир Зеленський, Юлія Тимошенко і Петро Порошенко.

Про це свідчать дані опитування соціологічної групи “Рейтинг”, оприлюднені 11 березня.

Лідером президентського рейтингу залишається шоумен Володимир Зеленський, якого підтримують 24,7% тих, хто має намір голосувати та визначився з вибором.

Другу і третю позиції займають, відповідно, лідерка ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко (18,3%) і чинний президент Петро Порошенко (16,8%).

За Анатолія Гриценка готові віддати свої голоси 10,3%, Юрія Бойка – 9,9%, Олега Ляшка – 5,7%, Ігоря Смешка – 3,3%, Олександра Вілкула та Євгена Мураєва – по 2,7%.

За показником “серед тих, хто має намір голосувати”, Зеленський має рейтинг 18,2%, Тимошенко – 13,5%, Порошенко – 12,3%, Гриценко – 7,6%, Бойко – 7,3%.

Це перше велике опитування, проведене після скандального розслідування щодо зловживань в “Укроборонпромі” та після зняття Андрія Садового на користь Анатолія Гриценка.

Як зазначають соціологи, “за останній тиждень зміцнили свої позиції Гриценко та Тимошенко”.

За результатами опитування, 83% респондентів у тій чи іншій мірі декларують свою готовність взяти участь у виборах президента 31 березня 2019 року. Серед симпатиків усіх рейтингових кандидатів готовність проголосувати висловлюють близько 80% опитаних. Відносно нижчий рівень мобілізації спостерігається серед наймолодших вікових груп (18-25 та 26-35 років) та у Києві.

“Майже чверть не визначилися з вибором кандидата. Важливо, що найбільше таких серед найбідніших виборців, опитаних, які зазвичай найактивніше голосують на виборах, респондентів старшого та середнього віку, більше серед жінок в Центрі та на Заході країни”, – констатує “Рейтинг”.

Опитування соціологічної групи “Рейтинг” проводилося 1-7 березня серед 5000 респондентів. Метод – особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,5%.

Нагадаємо, за даними опитування групи “Рейтинг”, наприкінці лютого в рейтингу лідирували Володимир Зеленський, Петро Порошенко і Юлія Тимошенко, маючи в другій графі 12,6% та 12,3% відповідно. У Гриценка було 5,9%.
Таким чином, за декаду Тимошенко додала 1,2%, Гриценко – 1,7%. Порошенко втратив 0,3% підтримки.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна