“Не дебати, а боротьба у бруді”. Відгуки соцмереж про “стадіон” Порошенка і Зеленського

 

На безпрецедентні в історії України дебати двох кандидатів у президенти, що відбулися 19 квітня на НСК “Олімпійський” з ініціативи Володимира Зеленського (яку підтримав чинний президент Петро Порошенко), соцмережі відреагували очікувано бурхливо.

Думки різні, висновки – теж. “Порошенко недооцінив Зеленського”,”не дебати, а базар”, “стадіон – таки не місце для розмови про долю держави” тощо.

Хоча загальний підсумок у чомусь спільний…

Новинарня” зібрала деякі з цих реакцій.

Від “Новинарні“: у дописі народного депутата (БПП) Ольги Бєлькової йдеться про той момент, коли Порошенко нагадав Зеленському про його готовність “стати перед Путіним на коліна” заради завершення війни. У відповідь Зеленський заявив: “Я зараз готовий стати на коліна перед кожною матір’ю, яка втратила сина на цій війні, перед кожною дитиною, яка втратила батька. А ви, Петре Олексійовичу, готові?”
Після цього Зеленський справді став на коліна, обличчям до камер і аудиторії.
Порошенко також опустився на одне коліно – перед вдовою бійця АТО Тетяною Ричковою, яка в його команді тримала прапор України.
Народний депутат (фракція БПП) Тетяна Ричкова – відома дніпровська волонтерка. Її чоловік Вадим Ричков був активістом Майдану, а після окупації Криму й початку бойових дій на сході України пішов добровольцем у 25-ту повітряно-десантну бригаду. Виконував складні бойові завдання в Слов’янську, Краматорську і в Луганській області.
Тетяна також поїхала на фронт слідом за чоловіком як волонтер: продала дачу й власний бізнес (пекарню), спрямувавши всі кошти на забезпечення бійців.
17 серпня 2014 року Вадим Ричков загинув під час важких боїв у районі Єнакієвого Донецької області в ході обстрілу “Градами”.
Поховавши чоловіка, Ричкова продовжила займатися забезпеченням військовослужбовців.
Згодом працювала в Міністерстві оборони, підписала контракт на службу в ЗСУ.
У липні 2016 року на проміжних виборах до Верховної Ради була обрана народним депутатом від одномандатного виборчомго округу № 27 (Дніпро).

Читайте також:
Зеленський назвав проросійських бойовиків на Донбасі “повстанцями”. ВІДЕО

Порошенко закликав Зеленського продовжити дебати на “Суспільному”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна