У Бухаресті обговорили посилення східного флангу НАТО

 

У столиці Румунії відбулася конференція “Зміцнення східного флангу НАТО – виклики і стратегії для Балтійсько-Чорноморського регіону”.

Конференція була організована Центром європейського політичного аналізу під патронатом президента Румунії Клауса Йоганніса, повідомляє “Укрінформ”.

Учасники форуму, військові експерти з Румунії, Болгарії, України, Молдови, Грузії та Туреччини, а також представники неурядових організацій особливу увагу приділили посиленню військової потужності, а також визначенню загроз і викликів, що постають перед НАТО і країнами Чорноморського та Балтійського регіонів.

Обговорювалися також загальні питання безпеки з погляду окремих членів Північноатлантичного Альянсу та можливості для стримування потенційних агресорів.

Не менш важливим, на думку учасників конференції, стало обговорення наявних можливостей для реалізації національних, регіональних і коаліційних стратегій задля досягнення рівноваги і стабільності в Балтійсько-Чорноморського регіоні та на східному фланзі НАТО.

Читайте також:

РФ зупинила військове та цивільне співробітництво з НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна