РФ зупинила військове та цивільне співробітництво з НАТО

 

У Росії заявили про припинення співробітництва з НАТО по військовій та цивільній лініях.

Про це в понеділок, 15 квітня, заявив заступник голови МЗС Росії Олександр Грушко, передає РБК-Україна із посиланням на росЗМІ.

Заступник голови МЗС РФ заявив, що Північноатлантичний Альянс зайшов занадто далеко в нагнітанні конфронтації з Росією.

“НАТО сам відмовився від позитивного порядку денного у відносинах з Росією. Його не існує. І поки немає ознак того, що в НАТО знають, як виходити з цього глухого кута… НАТО зайшов занадто далеко в нагнітанні конфронтації з Росією, і поки не видно, коли і де розсудливість візьме верх. Парадокс, але сьогоднішні відносини Росія-НАТО якраз найбільше нагадують “звичайний” стан справ, під який створювався Альянс – під “холодну війну”, – заявив Грушко.

За його словами, поточна криза у відносинах Росії і НАТО є найтривалішою в історії. При цьому, зазначив Грушко, Москва зберегла контакти з окремими країнами альянсу.

Але військовий конфлікт з НАТО не передбачається, тому що це стало б катастрофою для всього людства, запевнив Грушко.

Відзначимо, що раніше головнокомандувач об’єднаними збройними силами НАТО в Європі генерал Кертіс Скапаротті заявив, що комунікація між НАТО і Москвою в період холодної війни була кращою, ніж зараз.

Крім того, у Верхній палаті парламенту РФ заявили, що порушення процедур проходження українських кораблів через Керченську протоку може призвести до виникнення воєнного конфлікту за участю НАТО.

Як інформувала “Новинарня“, Росія попередила НАТО про ймовірний конфлікт через ситуацію в Керченській протоці.

Читайте також:
Росія влаштовує провокації на навчаннях НАТО в Арктиці, – голландський генерал

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна