РНБО пропонує визнати російські спецслужби терористичними організаціями

 

ФСБ і Головне розвідувальне управління Генерального штабу повинні бути визнані терористичними організаціями, а Росія — державою, що розповсюджує тероризм у світі.

Про це заявляє Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає прес-служба РНБО.

За його словами, 17 квітня на брифінгу СБУ та ГПУ навели неспростовні докази участі ФСБ та ГУ ГШ ЗС РФ в організації терактів на території України.

Відповідно до отриманих доказів, наголосив Турчинов, відповідальність за організацію терору і диверсій на території України несуть директор ФСБ РФ генерал Олександр Бортніков, начальник департаменту контррозвідувальних операцій ФСБ генерал Дмитро Мінаєв, начальник ГУ ГШ ЗС РФ віце-адмірал Ігор Костюков.

Секретар РНБО України наголосив, що проти всіх осіб, причетних до організації та виконання терактів, вже відкрили кримінальні справи. Окрім того, зазначені особи мають бути внесені як терористи до бази Інтерпола, та до санкційних списків.

“Усі ці злочинні діяння дають підстави визнати спецслужби РФ, зокрема, ФСБ та ГУ ГШ ЗС РФ, терористичними організаціями, а Росію — державою, що розповсюджує тероризм у світі”, — підсумував Турчинов.

Читайте також:
СБУ викрила керовану з РФ екстремістську групу, що вдавала з себе націоналістів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.