Медведчук заявив про підтримку Зеленського, – ЗМІ

доповнено

Політик та очільник партії “Опозиційна платформа — За життя” Віктор Медведчук має намір підтримати на виборах України кандидата в президенти Володимира Зеленського.

Про це сказав Медведчук в інтерв’ю Financial Times.

“Порошенко не хоче миру, – сказав пан Медведчук. – Якщо Зеленський дійсно буде домагатися миру і відновлення економічного потенціалу України, то наша партія… підтримає його дії”.

Пряму цитату Медведчука з матеріалу FT подає сайт афілійованого з ним телеканалу “112 Україна”.

Також Віктор Медведчук відповів на запитання, як його кум Путін ставиться до можливого обрання Зеленського на посаду президента України.

“Володимир Володимирович Путін не сказав мені на нашій останній зустрічі, що він підтримує Зеленського чи виступає проти Порошенка. Він сказав: ми будемо працювати з тим, кого оберуть. Але це залежить від того, кого оберуть і які у них погляди”, – сказав Медведчук.

Раніше у Financial Times писали, що Зеленський “особливо залежний від свого патрона Ігоря Коломойського, суперечливого олігарха, який перебуває під слідством в Україні та США за підозрами в корупції та відмиванні коштів”.

“Тим не менше кандидатство Зеленського виглядає цинічною вигадкою політичної технології, суміші західного PR та леніністських маніпуляцій, поширених у багатьох пострадянських країнах”, — пише Financial Times.

Водночас сам Володимир Зеленський заявив, що у майбутній Верховній Раді не готовий до коаліції колишніми “регіоналами” Юрія Бойка і Віктора Медведчука, а також із нинішнім президентом Петром Порошенком

Читайте також:
Зеленський розповів про своє ставлення до Путіна

“Де-факто представляє Путіна”: Порошенко визнав Медведчука неефективним переговорником

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.