“Де-факто представляє Путіна”: Порошенко визнав Медведчука неефективним переговорником

 

Участь Віктора Медведчука в роботі Тристоронньої контактної групи була необхідною для звільнення українських заручників та для опосередкованих контактів із російським президентом Володимиром Путіним, однак він виявився неефективним.

Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв’ю на радіостанції “Радіо НВ” у Києві в середу, 10 квітня.

“Де-факто, пан Медведчук представляє РФ і Путіна. Бо це був єдиний канал зв’язку з Путіним, однак він виявився неефективним.
Це не було в його компетентності – вирішувати, що і як робити Україні, у нього була одна функція – звільнення заручників. Останній раз це відбулося в грудні 2017-го – назвати це ефективним не можна”, – передає прес-служба президента слова Порошенка.

“Путін тримає Україну і українське керівництво на гачку… Я звертаюся до Служби безпеки України розглянути доцільність подальшого використання пана Медведчука у форматі гуманітарної групи для звільнення заручників, якщо його функціонування є неефективним. Доповісти мені завтра“, – наголосив Порошенко.

“Я твердо вірю в перемогу [на виборах]. Я вмію визнавати помилки, бо не помиляється той, хто нічого не робить. Я добре вмію вчити уроки, особливо ті, що посилає суспільство.
Я вмію змінюватися. І хто найбільше змінився за ці п’ять років, то це Петро Порошенко. Я знаю, яка ціна буде заплачена за поразку. Не Порошенком, а країною”, – заявив також він.

Читайте також:
“ДНР/ЛНР” попередньо погодилися на автономію в Україні, – Медведчук

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна