Суспільний мовник нагадав правила проведення теледебатів. 10 пунктів

 

Суспільний мовник нагадав порядок проведення теледебатів кандидатів у президенти перед другим туром виборів.

У переліку, який підготував Центр демократії та верховенства права CEDEM, оприлюдненому в середу, 17 квітня, – 10 пунктів.

Наголошується зокрема на особистій участі кандидатів, оскільки участь довірених осіб представників не допускається.

Згідно постанови ЦВК, дебати проводяться за кошти державного бюджету (1 година теледебатів – близько 6 мільйонів гривень) в останню п’ятницю перед днем повторного голосування тобто –19 квітня 2019 року з 20.00 до 21.00 і мають тривати 60 хвилин.

“Прямий ефір: у студії UA:Перший та UA:Українське радіо (інші канали мовлення можуть транслювати безкоштовно)”, – йдеться в пункті номер 6.

Жеребкування, щоб визначити, хто із кандидатів виступає першим має відбутися за 10 хвилин до ефіру.

Формат теледебатів: вступне слово кожного кандидата: 5 хвилин, дискусія: 36 хв безперервного ефірного часу, завершальний виступ кожного кандидата: не більше 5 хв, репліки кандидатів: не більше 30 секунд (за наявності ефірного часу).

Формат дискусії: запитання кандидата: не більше 1 хв, відповідь кандидата: не більше 3 хв, кожен кандидат може поставити 4-5 запитань.

Суспільне нагадує, що у разі присутності лише одного кандидата – йому надається весь ефірний час для передвиборної агітації.

“Якщо кандидати хочуть, окрім національних теледебатів, провести ще й дебати на стадіоні як форму передвиборної агітації – це їхнє повне та беззаперечне право, закон цього не забороняє. Однак, готовність політиків приходити в ефір незалежного ЗМІ – це індикатор політичної зрілості й поваги до громадянського суспільства, поваги до закону”, – наголошує мовник.

Як інформувала “Новинарня“, у Суспільному назвали модераторів дебатів між Порошенком та Зеленським.

Читайте також:
“Ніяких фаєрів, дудок, барабанів”: у Порошенка запрошують на дебати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна