Європарламент законодавчо захистив інформаторів

 

Європейський парламент проголосував за законопроект, який допоможе захистити інформаторів, що повідомляють дані про корупцію чи інші зловживання.

Про це у вівторок, 16 квітня, повідомляє “Європейська правда”, посилаючись на прес-службу Європарламенту.

Законодавство було схвалене 591 голосом “за”, 29 голосами “проти”, 33 депутати утрималися.

Нові правила передбачають створення безпечних каналів інформування в організаціях – приватних або адміністративних, що нараховують понад 50 працівників.

Також нове законодавство гарантує інформаторам високий рівень правового захисту від переслідувань і зобов’язує національні правоохоронні органи країн ЄС адекватно інформувати широку громадськість про те, як поводитися з такими людьми.

Закон захищає інформаторів від звільнення, пониження в посаді та інших форм покарання. Це вперше викривачі зловживань отримали захист у межах всього Європейського союзу.

Наступним кроком стане схвалення нових правил міністрами ЄС. Держави-члени матимуть два роки, щоб імплементувати законодавство.

Як інформувала “Новинарня“, Європарламент назвав Росію головним джерелом дезінформації у Європі.

Читайте також:
Жорстка резолюція Європарламенту: Росія не є стратегічним партнером, будуть нові санкції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна