Європарламент назвав Росію головним джерелом дезінформації у Європі

 

Європейський парламент у середу, 13 березня, ухвалив резолюцію, яка визнає Росію головним джерелом дезінформації в Європі, поряд з Китаєм, Іраном і Північною Кореєю.

Документ схвалили 489 голосами, проти виступили 148 депутатів, 30 утрималися, повідомляє прес-служба парламенту.

Європарламент рішуче засудив дедалі агресивніші дії Росії, Китаю, Ірану та Північної Кореї, “які прагнуть підірвати основи і принципи європейських демократій, а також суверенітет усіх країн Східного партнерства”.

Зважаючи на останні зусилля ЄС щодо протидії ворожій пропаганді третіх країн, депутати Європарламенту закликають держави-члени розглянути розробку надійної правової бази як на рівні ЄС, так і на міжнародному рівні, для подолання гібридних загроз.

У резолюції депутати закликають “підвищити обізнаність про російські кампанії з дезінформації, оскільки це є головним джерелом дезінформації в Європі”.

Депутати Європарламенту закликають ЄС розширити свою оперативну група зі стратегічних комунікацій (East Stratcom Task Force), створену у 2015 році, у повноцінну структуру в рамках Європейської служби зовнішніх дій, щоб вирішити проблему з ворожою пропагандою Росії.

Читайте також:
Небіж пропагандиста Кисельова, який воював за “ДНР”, отримав два роки ув’язнення

Активісти домоглися скасування показу російського пропагандистського фільму у Бостоні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна