НАБУ відкрило провадження за фактом можливої державної зради директора ДБР

 

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом можливої державної зради та інших злочинів директора Державного бюро розслідувань Романа Труби, розслідування проводить Служба безпеки України.

Про це в понеділок, 15 червня, пишуть “Українські новини” із посиланням на відповідь НАБУ на інформаційний запит журналістів.

Детективи НАБУ внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактами можливого вчинення посадовими особами Державного бюро розслідувань кримінальних злочинів, передбачених ст. 111, ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 256, ч. 3 ст. 382 Кримінального кодексу.

Розслідування розпочато 29 березня на виконання рішення Солом’янського районного суду Києва.

1 квітня кримінальні провадження детективи НАБУ направили в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру для вирішення питання про визначення підслідності, оскільки перелічені злочини, за винятком ст. 364, до підслідності НАБУ не відносяться.

У свою чергу, як повідомили Українським Новинам у САП, досудове розслідування доручено СБУ.

Як інформувала “Новинарня“, ДБР відкрило кримінальне провадження після розслідування журналістів Bihus.Info.

Читайте також:
Хто такий Роман Труба, обраний головою ДБР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна