У ЗСУ місячне грошове забезпечення зросло майже на третину

 

Цього року збільшення фонду грошового забезпечення ЗСУ дозволило підвищити виплати військовослужбовцям більш, ніж на 30%.

Про це розповів заступник директора Департаменту фінансів Міноборони Сергій Винник, повідомляє прес-служба відомства.

“У 2019 році фонд грошового забезпечення становить 48,9 млрд. гривень, що на 41% більше, ніж у 2018 році (34,6 млрд. гривень). Це дозволило збільшити розміри щомісячного грошового забезпечення військовослужбовців Збройних сил України в середньому на 30 відсотків. При цьому мінімальний розмір грошового забезпечення для контрактників першого року служби становить більш, ніж 10 тис. гривень”, — йдеться в повідомленні.

Як зазначається, середній розмір грошового забезпечення стрільця Сухопутних військ зараз становить 10 тис. 182 гривень, що на 33% вище, ніж торік. А командир бригади Сухопутних військ у середньому отримує на 42% більше — 25 тис. 413 грн.

“Сьогодні військовослужбовцю, який виконує бойові завдання безпосередньо на лінії бойового зіткнення, окрім місячного грошового утримання додатково нараховується до 12 тисяч гривень на місяць. Для порівняння: у 2016 році ця сума становила 4,2 тис. гривень. В інших місцях дислокації, в межах визначеного району сума доплати зросла до 5,5 тисяч гривень”, — додав Винник.

У прес-службі також повідомили, що у 2018-2019 роках підвищено розмір грошового забезпечення окремим категоріям військовослужбовців, які виконують специфічні завдання. Так, стрілець Сил спеціальних операцій ЗСУ отримує грошове забезпечення у розмірі 14 тис. 202 грн., а командир полку спецпризначення — 26 тис. 517 грн.

Представник Департаменту фінансів Міноборони нагадав, що з 1 березня 2019 року розміри додаткових винагород за безпосередню участь в операції Об’єднаних сил також зросли.

Як повідомляла “Новинарня“, із 1 січня 2019 року базова зарплата військових збільшена до 10 тис. грн. (для рядового на посаді стрільця).
Таким чином, на передовій простий солдат із 1 квітня отримуватиме щонайменше 22 тис. грн., гранатометник – 20,2 тис. грн., командир взводу – майже 26 тис. грн., командир роти – 27,4 тис. грн., комбат – 30,4 тисячі.

Читайте також:
Від водія до комбрига: оприлюднено нові розміри зарплат в ЗСУ за посадами

Контрактники ЗСУ мають право на дві зарплати. Не дякуйте

Порошенко доручив збільшити зарплатню гірсько-штурмовим бійцям на 23%

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна