На Донеччині загинув воїн-десантник Роман Чибінєєв, брат Героя України

оновлено

Стало відоме ім’я українського військового, який загинув унаслідок бойових на Донеччині 11 квітня.

Як передає “Новинарня“, це 29-річний командир відділення із 79-ї десантно-штурмової бригади Роман Чибінєєв, молодший брат відомого снайпера – Героя України Валерія Чибінєєва, який раніше служив у цій військовій частині і був командиром роти снайперів.

“Вчора ввечері, 11.04.19 р., під час виконання бойового завдання на позиціях українських військ на Приазов’ї внаслідок прицільного обстрілу наших позицій з боку незаконних збройних формувань так званої «ДНР» отримав поранення, несумісне з життям, військовослужбовець частини командир відділення десантно-штурмового взводу старший солдат Роман Чибінєєв”, – повідомила прес-служба 79 одшбр 12 квітня.

“Полеглий воїн був вправним і навченим військовослужбовцем, який гідно виконував свої обов’язки, був вимогливим командиром і вірним товаришем для своїх побратимів. Влітку йому виповнилося б 30 років”, – зазначили в підрозділі.

За даними “Новинарні“, 3-й батальйон 79 одшбр, у якому служив Чибінєєв, стоїть неподалік від Маріуполя.

ОНОВЛЕНО. Про обставини загибелі розповіли на денному брифінгу в прес-центрі ООС:

“…Ближче до опівночі противник, користуючись негодою та темним часом доби, в районі відповідальності окремої десантно-штурмової бригади намагався провести розвідку боєм. З цією метою під прикриттям вогню зі стрілецької зброї та гранатометів група ворожої піхоти висунулись в смугу забезпечення.

Командир десантно-штурмового відділення старший солдат Роман Чибінєєв, який в цей час перебував на взводному опорному пункті, вчасно помітив переміщення противника. Разом з товаришами Роман відкрив вогонь по ворогу та примусив відступити.

Свій відступ противник продовжував прикривати вогнем з станкових протитанкових гранатометів та великокаліберними кулеметами.

Під час зміни позиції Роман отримав поранення, не сумісне з життям”.

Зазначається, що за проявлену мужність та відвагу під час захисту України Роман Чибінєєв буде представлений до нагородження (посмертно).

Роман Вікторович Чибінєєв народився 4 червня 1989 року в Бердянську. Він був на рік молодший від Валерія.
Хлопці рано втратили батьків, виховувалися у Бердянській школі-інтернаті (1993-2004).
Роман після закінчення дев’яти класів продовжив навчання у Бердянському професійно-будівельному ліцеї. 2016 року вступив на військову службу за контрактом до ЗСУ.

Командування та особовий склад військової частини висловило глибокі співчуття і слова підтримки з приводу невимовної втрати брату полеглого – колишньому військовослужбовцю бригади Герою України Валерію Чибінєєву.

Новинарня” приєднується до співчуття Валерію, рідним та близьким полеглого воїна.

За даними “Новинарні“, Роман Чибінєєв – восьма втрата українських силовиків зі складу ОС на Донбасі у квітні.
2 квітня біля села Новозванівка на Луганщині унаслідок мінометного обстрілу загинули бійці 46-го батальйону спецпризначення ЗСУ “Донбас-Україна” Яна Червона та Олександр Мілютін.
5 квітня внаслідок снайперського обстрілу біля Пісок на Донеччині поліг Юрій Фармагей із 57 омпбр.
6 квітня під час обстрілу в районі хутора Вільний (біля міста Золоте) в Попаснянському районі Луганської області полягли солдати Дмитро Стрекнєв й Іван Лисиця із 54-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.
Найстарший боєць 93-ї бригади Микола Неживий  загинув 8 квітня поблизу села Опитне, поряд із Донецьким аеропортом, від осколкового поранення внаслідок обстрілу з ПТРК.
9 квітня біля Зайцевого під час розмінування підірвалися піротехніки ДСНС, загинув старшина Олег Бойцов.

Нагадаємо, Валерій Чибінєєв був удостоєний звання Герой України на параді в День Незалежності 24 серпня 2016 року в Києві. Рівно через рік, також після параду, в Києві було скоєно замах на родину й побратима Валерія.

Читайте велике інтерв’ю “Новинарні“:
Герой України, снайпер Чибінєєв: Коли працюєш на першій лінії, куля не розбирає, нагородили тебе чи ні

“Будь як Валера!”
Бердянськ заполонила патріотична реклама з Героєм України Чибінєєвим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна