Поліція відкрила кримінальне провадження щодо ролика, в якому Зеленського збиває фура. ВІДЕО

 

За фактом поширення відеоролика, на якому кандидата в президенти Володимира Зеленського нібито збиває вантажівка, відкрито кримінальне провадження.

Про це в четвер, 11 квітня, повідомила прес-служба Національної поліції.

“За результатами моніторингу соціальних мереж Національною поліцією виявлено факти розповсюдження відеоролика, в якому одного з кандидатів на посаду президента України нібито збиває вантажівка.
Наразі триває перевірка, в рамках якої поліція з’ясовує обставини появи цього відео та осіб, причетних до його замовлення, виготовлення та розповсюдження. Також готується офіційний запит до представників адміністрації соцмереж, які поширили це відео, – з метою його видалення”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляють у Нацполіції, Головним слідчим управлінням НПУ відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 346 Кримінального кодексу України – “погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча”.

Відеоролик, про який ідеться, з’явився в соцмережах у ніч на 11 квітня – після публікації нового рекламного ролика самого Зеленського.

В оригінальній рекламі “президент” Зеленський іде перед людьми, які почали обніматися після увімкнення зеленого світла світлофора. Доти вони не могли перейти вулицю на червоне світло (нібито очікуючи проїзду президентського кортежу).
При цьому на автомобілях кортежу користувачі соцмереж помітили сині “мигалки”, яких автомобілі супроводу в Україні вже давно не використовують (натомість вони й досі використовуються урядовими кортежами в Росії).

Оригінальний рекламний ролик кандидата в президенти Володимира Зеленського:

Натомість у тому відео, щодо факту поширення якого порушено кримінальне провадження, Зеленського майже одразу після єднання з людьми “збиває” самоскид, після чого під напис “У кожного своя дорога” на екрані з’являється біла “доріжка”, яка ймовірно, імітує кокаїн.

Відеоролик, у якому Зеленського “збиває” фура:

Після появи цього відео штаб Зеленського повідомив, що порадить кандидату посилити охорону.

У повідомленні зазначалося, що “небезпечний” ролик був опублікований “на офіційному Telegram-каналі президента України Петра Порошенка”.

У штабі Порошенка це спростовують.

Відповідно до неофіційних коментарів, ролик міг бути виготовлений і поширений самим штабом Зеленського.

У коментарях до ФБ-повідомлення Нацполіції прибічники Порошенка вказують на те, що правоохоронці не відкривали провадження за роликами Зеленського про розстріл Верховної Ради та похорону свого опонента.

Читайте також:
Зеленський виграє другий тур із великим відривом, – соціологія Центру Разумкова

Група “1 грудня” про Зеленського: “Вибір народу може бути помилковим”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна