Суд виправдав активіста, якого поліція скрутила за листівки проти Зеленського

 

Шевченківський суд міста Києва закрив адміністративні провадження проти активіста громадського об’єднання “Відсіч” Леоніда Овчаренка.

Про це повідомляють на сторінці ГО “Відсіч” у Facebook.

“Щойно відбулось друге засідання щодо звинувачення мене у проведенні незаконної агітації. Суддя сказала, що вона розглянула ті відеодокази, які надала поліція, та не побачила там жодних слідів ведення будь-якої агітації. І тому вона була вимушена закрити цю справу за відсутністю складу адміністративного правопорушення”, — заявив Овчаренко.

Активіст також повідомив, що має намір повернути конфісковані поліцією речі — листівки та каркас від намета.

Засідання щодо “ведення незаконної агітації” тривало паралельно із розглядом справи щодо “злісної непокори” без присутності активіста та захисника.

Провадження щодо “злісної непокори” суд також постановив закрити.

“Провадження у адміністративній справі закрити у зв’язку з відсутністю в діях Овчаренка складу адміністративного правопорушення”, — заявила суддя Олена Піхур.

Як повідомляла “Новинарня“, активіста Леоніда Овчаренка 7 квітня, коли ще була заборонена передвиборча агітація, на Майдані Незалежності затримали правоохоронці “за незаконну агітацію” проти кандидата в президенти Володимира Зеленського та “непокору поліції”.

За словами активіста, він не роздавав листівки, їх мали забрати інші активісти, які в подальшому поширювали б їх після офіційного оголошення про проведення другого туру виборів.

Читайте також:
Кличко запросив Зеленського і Порошенка для здачі аналізів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна