Зеленський заявив, що готовий до переговорів із Путіним про Донбас

 

Кандидат в президенти України Володимир Зеленський вважає, що в країні має бути проведений референдум щодо вступу в Північноатлантичний альянс і говорить про готовність до переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним щодо питання війни та миру на Донбасі.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу “Україна”, яке вийшло в неділю, 7 квітня.

“Я особисто за НАТО, але щоби вступити в НАТО треба пояснити, що це, що це не якийсь алігатор, який хоче проковтнути нас, Україну, що це безпека країни. Треба достукатися до кожної людини, що живе на Сході України”, — зазначив кандидат.

Щодо європейських прагнень України він зазначив, що цей курс уже давно обраний і ніхто його не збирається міняти. Для поліпшення інвестиційного клімату Зеленський запропонував усунути тиск на бізнес з боку силових структур. “У нас дві глобальні проблеми — війна на Донбасі і те, що люди бояться інвестувати в Україну”, — зазначив він.

Кандидат у президенти також заявив, що готовий до переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним щодо ситуації на Донбасі.

“Війна з Росією. Тому з РФ треба говорити. Мають бути переговори і дипломатичний формат перемовин з РФ у присутності західних представників”, — зазначив Зеленський.

Як повідомляла “Новинарня“, заявив про необхідність “простягнути руку” жителям окупованих територій Донбасу, зокрема, відновивши їм пенсійні виплати, які уже здійснюються.

Читайте також:
Вечір 14 квітня: Порошенко призначив Зеленському час дебатів на стадіоні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна