Після слів Лойка про Майдан російський пропагандист потрапив у лікарню, – ЗМІ

 

Російський пропагандист Андрій Норкін, який 2 квітня зник зі студії телеканалу НТВ після того, як в ефірі його програми пролунали слова про український Майдан, потрапив у лікарню з гіпертонічним кризом.

Про це повідомила його дружина Юлія російській газеті “Московский комсомолец“.

“У Андрія стався гіпертонічний криз, стрес на тлі цукрового діабету. Зараз він у лікарні. Лікарі взагалі заборонили йому розмовляти по телефону. Я щойно від нього, в Андрія дуже високий тиск”, – розповіла жінка.

Як писала “Новинарня“, 50-річний Норкін зник зі студії програми “Место встречи” каналу НТВ, після того як фотограф і письменник Сергій Лойко у прямому ефірі назвав росіян “рабами”, протиставивши їх вільним українцям.

Норкін пішов зі студії після такої промови Лойка (мовою оригіналу):

“Я считаю, что Майдан это даже не политическая партия, не политическое течение, не бунт, не восстание. Это состояние духа. Это состояние духа свободного человека, который доказал, что в пост-советской стране, в так называемом, как вы говорите, подбрюшьи, Советского Союза или России, правопреемнице Советского Союза, где президент Путин правопреемник Сталина, в Украине может власть принадлежать народу. Независимо от того, как проголосовали люди. Народ доказал, что власть принадлежит ему.

Может быть народ совершает ошибку – большое видится на расстоянии – но самое главное, власть принадлежит народу.  И народ имеет право на эту ошибку. И вот на этом парадоксе зиждется отличие человека от робота. Отличие свободного человека от раба. И вам в этой студии, в этой стране, этого никогда не понять. Потому что вы не знаете, что такое свобода выбора, что такое Майдан, что такое, когда власть принадлежит тебе, когда ты можешь выйти на улицу и сменить власть. В вашей стране это невозможно, потому что вами движет психология рабов. И ваши крики и вопли доказывают, что я прав”.

Андрій Норкін намагався перервати Лойка, однак той договорив до кінця.

Ведучий відповів, що хоче ще працювати на НТВ, і після цих слів пішов зі студії. Замість нього програму вів далі один із гостей ток-шоу.

Надалі Норкін не був присутній на іншій своїй авторській програмі того ж вечора, 2 квітня.

Андрій Норкін раніше вважався прихильником ліберальних поглядів, але вирішив приєднатися до команди пропагандистського телеканалу НТВ, що контролюється російською владою. Під час ефірів він неодноразово переривав своїх гостей, коли ті критикували владу, і виганяв їх зі студії.

Сергій Лойко – журналіст, фотокореспондент, письменник. Він громадянин РФ, який постійно живе у США і працює на американські ЗМІ.
Лойко часто буває в Україні, зокрема на фронті (з нашого боку). У 2014 році він відвідав заблокований Донецький аеропорт і написав художній бестселер “Аеропорт” про героїчних кіборгів – захисників ДАПу.

Читайте також:
Сергій Лойко презентував новий роман про війну на Донбасі – “Рейс”.
А Голлівуд уже готується екранізувати “Аеропорт”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна