Родичі американця, що загинув у катастрофі МН17, позиваються до банків і компаній через фінансування бойовиків

 

Родина єдиного американця, який загинув у катастрофі рейсу МН17 над Донбасом у липні 2014 року, позивається до російських банків і американських компаній, що здійснюють грошові перекази.

Як повідомляє Радіо Свобода, родичі 18-річного Квінна Лукаса Шансмана 4 квітня подали заяву до федерального суду США, звинувачуючи фінансові компанії в наданні послуг підтримуваним Росією бойовикам, причетним до збиття літака “Малайзійських авіаліній”.

Відповідачами у позові визначені російські “Сбербанк” і “ВТБ Банк”, а також американські Western Union Co., Western Union Financial Services, MoneyGram International і MoneyGram Payment System.

Ініціатори позову звинувачують російські банки та американські компанії в тому, що вони дозволяли надсилати бойовикам на Донбасі великі суми грошей, переважно від симпатиків із російської діаспори США. Ці ресурси, як ідеться в позові, дозволили бойовикам придбати важке озброєння.

“Ми розуміємо, що ми ніколи не повернемо нашого сина. Але ми прагнемо пролити світло і притягти до відповідальності всіх, хто брав участь у його вбивстві”, – сказав батько потерпілого Томас Шансман.

Судовий позов ґрунтується на антитерористичному законі 1992 року, який дозволяє американським жертвам тероризму США позиватися до тих, хто матеріально підтримує нападників.

“Особи, які запустили ракету, можуть ніколи не постати перед судом, щоб відповісти за свої злочини. Але ті, хто брав участь у їх озброєнні та підтримці, мають бути [притягнуті до відповідальності]”, – сказав один з адвокатів родини Шансмана, колишній заступник посла США в ООН Дейвід Прессман.

Читайте також:
ЄСПЛ чекає від РФ пояснень щодо збитого рейсу МН17

Нідерланди та Австралія почали конфіденційні переговори із РФ щодо збитого рейсу МН17

Родичі 55 жертв катастрофи МН17 подали позов проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна