ЄСПЛ чекає від РФ пояснень щодо збитого рейсу МН17

 

Європейський суд з прав людини третього квітня повідомив уряду Росії про скарги родичів загиблих у катастрофі малайзійського “Боїнга” рейсу MH17 у 2014 році в Україні і просить Москву викласти міркування з цього питання.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться у прес-релізі ЄСПЛ, який є у розпорядженні “Європейської правди“.

Скарги були подані родичами людей, які загинули 17 липня 2014 року в результаті збиття рейсу MH17 над територією східної України. Зокрема, вони стверджують, що Російська Федерація прямо чи опосередковано відповідальна за знищення літака і не спромоглася розслідувати катастрофу або співпрацювати з іншими розслідуваннями.

Росія неодноразово заперечувала будь-яку причетність до збиття літака. Питання ЄСПЛ у даній справі передані сторонам. Рішення суду очікується пізніше.

Заявники у справі виступають 380 осіб з Австралії, Бельгії, Канади, Німеччини, Гонконгу, Індонезії, Ізраїлю, Малайзії, Нідерландів, Нової Зеландії, Філіппін, Сполученого Королівства, Сполучених Штатів Америки та В’єтнаму.

Як інформувала “Новинарня“, Bellingcat встановив особи російських військових водіїв, що влітку 2014 року везли в Україну фатальний ЗРК “Бук”.

Читайте також:
Справа MH17: п’ять країн підписали спільний меморандум щодо фінансування суду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна