Президент призначив заступником Грицака екс-голову СБУ Сумщини, звільненого після скандалу

 

Президент України Петро Порошенко звільнив заступника голови Служби безпеки Сергія Базюка та призначив на цю посаду Владислава Косинського.

Відповідні укази, датовані 4 квітня, опубліковані на сайті глави держави.

Ще одним указом Порошенко звільнив першого заступника голови державної прикордонної служби Василя Серватюка.

Як писала “Новинарня“, 13 березня Президент звільнив Владислава Косинського з посади начальника Управління СБУ в Сумській області.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Косинського помітили у використанні вертольота для службових цілей, який належить співвласнику мережі супермаркетів “АТБ” Геннадію Буткевичу.

За даними нардепа Віталія Купрія, детективи НАБУ нібито зареєстрували справу щодо можливого хабарництва Косинського.

Косинському також закидали незаконний збір інформації про депутатів місцевих рад Сумщини та фабрикування кримінальних справ проти підприємців.

В лютому 2018 року депутати Сумської обласної ради ініціювали звернення до президента України щодо звільнення Косинського з посади, оскільки він “замість виконання своїх прямих посадових обов’язків — забезпечення питань національної безпеки на території прикордонної області, захопився політичними інтригами і “кришуванням” кримінальних схем на Сумщині”.

Косинський був призначений на посаду керівника ГУ СБУ в Сумській області у лютому 2017 року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна