Порошенко звільнив керівника СБУ Сумщини Косинського

 

Президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення з посади начальника Управління Служби безпеки України в Сумській області Владислава Косинського.

Про це повідомляється на сайті президента.

“Звільнити Косинського Владислава Володимировича з посади начальника Управління Служби безпеки України в Сумській області”, — йдеться в указі №72/2019 від 13 березня.

Раніше ЗМІ повідомляли, що голову Сумського управління СБУ помітили у використанні вертольота для службових цілей, який належить співвласнику мережі супермаркетів “АТБ” Геннадію Буткевичу.

За даними нардепа Віталія Купрія, детективи НАБУ нібито зареєстрували справу щодо можливого хабарництва Косинського.

Владиславові Косинському також закидали незаконний збір інформації про депутатів місцевих рад Сумщини та фабрикування кримінальних справ проти підприємців.

В лютому 2018 року депутати Сумської обласної ради ініціювали звернення до президента України щодо звільнення Косинського з посади, оскільки він “замість виконання своїх прямих посадових обов’язків — забезпечення питань національної безпеки на території прикордонної області, захопився політичними інтригами і “кришуванням” кримінальних схем на Сумщині”.

Косинський був призначений на посаду керівника ГУ СБУ в Сумській області у лютому 2017 року.

Читайте також:
Штаб БПП в Сумах перевіряли через повідомлення про підкуп виборців, — поліція

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна