У Харкові та Бахмуті попрощалися з воїнами 54-ї ОМБр Яною Червоною та Олександром Мілютіним. ФОТО

 

У Харкові біля пам’ятника Тарасові Шевченку попрощалися із волонтеркою та воїном 54-ї ОМБр Яною Червоною.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 4 квітня, написав Цензор.

Старший солдат Червона була кулеметником 46-го окремого батальйону спеціального призначення “Донбас-Україна” 54-ї окремої механізованої бригади. Загинула 2 квітня о 13:30 в районі села Новозванівка Попаснянського району Луганської області під час масованого мінометного обстрілу позицій ЗСУ: 120-мм міна потрапила в бліндаж, разом з Яною загинув молодший сержант Олександр Мілютін.

“Ветерани та волонтери, євромайданівці та бійці ЗСУ, чиновники і діти прийшли проводити в останній путь загиблу позавчора на фронті Яну Червону. Її в місті та на фронті знали дуже багато, знали як відданого друга, волонтера, кулеметницею ЗСУ. Прощання з жінкою, яка стала для багатьох зразком мужності, самовідданості, патріотизму і багатьох інших “чоловічих якостей”, зібрало під пам’ятником Т. Шевченка понад тисячу містян”, – пишуть харківські ЗМІ.

прощання із яною1 прощання із яною2 прощання із яною3 прощання із яною4 прощання із яною5
<
>

У Яни залишилися двоє маленьких дітей, мама та чоловік. Поховали жінку-воїна на Алеї Слави на 18-му міському кладовищі Харкова.

Прощання з Олександром Мілютіним відбулося у Бахмуті. Чоловіка поховали на місцевому кладовищі, а його труну було загорнуто у прапор України.

Перед цим з ним попрощалися на одній із площ міста. Траурну церемонію відвідали як рідні, близькі, місцеві жителі, бійці Об’єднаних сил.

Як інформувала “Новинарня“, внаслідок десяти ворожих обстрілів від початку доби, 2 квітня,   двоє військовослужбовців Об’єднаних сил – Яна Червона та Олександр Мілютін – загинули та ще двоє отримали поранення.

Читайте також:
На Луганщині загинула відома волонтерка, воїн з батальйону “Донбас-Україна” Яна Червона

На Луганщині загинув доброволець Олександр Милютін із Бахмута

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна