У Дніпрі відкрили першу роботизовану кав’ярню у Європі

 

У Дніпрі розпочала роботу перша в Україні та Європі роботизована кав’ярню R/CAFЕ.

Про це повідомляють на сторінці мережі у Facebook.

“Тільки уявіть: робот повністю повторює рухи баристи та готує неповторно смачну каву. Днiпряни першими спробували каву вiд робота”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначив в інтерв’ю 9-телеканалу власник роботизованої кав’ярні і засновник відомої мережі пекарень Олександр Федець, робот-бариста не хворіє, може працювати цілодобово, у нього немає мовного бар’єру. Тому що машина, звісно, не може підтримати дружню розмову.

За його словами, планується відкриття таких кав’ярень по всій Україні. Сьогодні ведуть перемовини з Німеччиною, Францією та іншими країнами, адже цей проект створено як франджазинговий для продажу франшизи.

Загалом у Дніпрі планується встановити три екземпляри робота-баристи.

Пригощають дніпрян кавою та чаєм поки що безкоштовно.

Розробляли роботизовану клешню, що замінює баристу, фахівці України, Білорусі, Кореї та Німеччини.

Від проектування до втілення минуло шість місяців. У середньому кав’ярня готує триста порцій на день. Крім того, бариста-робот може приготувати як каву, так і чай, додати молоко або солодкі сиропи. На приготування однієї порції витрачає від 1 до 1,5 хвилини.

Читайте також:
У Дніпрі створили 3D-принтер, що друкує з будь-яких металів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна