Київрада перейменувала на честь Джона Маккейна вулицю на Печерську

 

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали перейменування вулиці у Печерському районі столиці.

Про це в четвер, 4 квітня, інформує Київська міська рада.

Вулиця Івана Кудрі носитиме ім’я сенатора Сполучених штатів Америки Джона Маккейна. Саме цю вулицю перейменовано, адже Кудря був радянським розвідником і керівником підпільної розвідувально-диверсійної групи в Києві під час Другої світової війни. Його головним завданням була боротьба з «українськими націоналістами».

«Маккейн активно відстоював інтереси України та підтримував наше прагнення жити в сучасній, демократичній державі. Він неодноразово бував на фронті. Хочу зазначити, що до нас зверталися громадські організації, мешканці, була зареєстрована електронна петиція до міської влади з пропозицією вшанувати ім’я Джона Маккейна в столичній топоніміці. Тому цілком логічно, що Київрада назвала одну з вулиць на його честь», – наголосив заступник міського голови  Володимир Прокопів.

Він також зазначив, що ініціативу перейменування підтримала родина американського політика. Київрада отримала офіційного листа від дружини сенатора Сінді Маккейн.

Рішення підтримали 71 депутат Київради.

Як інформувала “Новинарня“, у США українська делегація на чолі з Порошенком відвідала могилу сенатора Маккейна. .

Читайте також:
Життя і смерть американського героя. Біографія Джона Маккейна в фотографіях

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна