Британські винищувачі вкотре піднялися на перехоплення бомбардувальників РФ

 

Британські винищувачі уже втретє протягом останнього тижня та вдруге за п’ять днів піднімалися на перехоплення російських бомбардувальників поблизу повітряного простору Об’єднаного Королівства.

Про це повідомляє BBC із посиланням на міністерство оборони Великої Британії.

“Ми підтверджуємо, що винищувачі Військово-повітряних сил Typhoon піднімалися в повітря з військової бази Лоссімут у Шотландії для спостереження за двома російськими бомбардувальниками Ту-160 в момент, коли вони перебували в зоні інтересів Британії”, — йдеться в заяві британського оборонного відомства.

Зустріч британської авіації з російськими бомбардувальниками відбулася неподалік північно-східного узбережжя Шотландії. При цьому російські літаки не перетинали кордонів британського повітряного простору.

Як відомо, 29 березня британські військові винищувачі вже вилітали з тої самої бази Лоссімут для перехоплення російських бомбардувальників за дуже схожих обставин. А минулого тижня ще один подібний випадок стався поблизу британського графства Лінкольншир.

Читайте також:
“Тю, ці Ту тут регулярно”. СММ ОБСЄ зафіксувала над ОРДО російський стратегічний бомбардувальник

Таємничий літак, який вдруге полетів з РФ у Венесуелу, раніше світився на незаконних рейсах у Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна