“Тю, ці Ту тут регулярно”. СММ ОБСЄ зафіксувала над ОРДО російський стратегічний бомбардувальник

 

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ минулого тижня зафіксували проліт великого військового літака – ймовірно, бомбардувальника – над територією окупованої території Донеччини, неподалік Старобешевого.

Про це йдеться у звіті місії, опублікованому 18 лютого.

“15 лютого о 10.00, перебуваючи на південно-західній околиці населеного пункту Старобешеве (непідконтрольний владі, 32 км на південний схід від Донецька), команда СММ зафіксувала літаючий об’єкт на південний схід від своєї позиції, що пролітав із південного заходу на північний схід”, – йдеться у звіті.

“За допомогою оптичних засобів спостереження спостерігачі визначили, що це був літак із чотирма турбогвинтовими двигунами та стрілоподібним крилом (ймовірно “Туполєв Ту-95” чи “Туполєв Ту-142″)”, – сказано у зведенні.

“У період з 10.50 до 11.10, перебуваючи в районі на північний захід від населеного пункту Любівка (колишнє Ленінське; непідконтрольний владі, 43 км на південний схід від Донецька), команда СММ бачила літак (ймовірно, “Туполєв Ту-95” чи “Туполєв Ту-142″) на схід від своєї позиції, що пролітав з півночі на південь та у зворотньому напрямку”, – заявили спостерігачі.

Блогери з Донбасу в коментарях зазначають, що такі літаки над ОРДО літають не вперше – імовірно, з окупованого Криму в Ростовську область РФ.

Ту-95 — стратегічний бомбардувальник-ракетоносець, розроблений та прийнятий на озброєння в СРСР у 1950-х роках.

Читайте також:
Росія відпрацювала умовні пуски крилатих ракет по Україні, – ПС ЗСУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна