В Естонії перевіряють Swedbank щодо відмивання грошей Януковича

 

Співробітники Фінансової інспекції вирушили з перевіркою в головну контору Swedbank в Естонії у зв’язку з розпочатим 21 лютого розслідуванням про відмивання грошей.

Як повідомляє “Новинарня“, про це написало видання Postimees.

У повідомленні йдеться, що прес-секретар Фінансової інспекції Лівія Восман сказала, що мова йде про звичайну перевірку, яка проводиться в рамках розслідування. В ході перевірки співробітники Фінансової інспекції ознайомляться з документами і поговорять на місці з працівниками Swedbank. Як довго триватиме перевірка, Восман не змогла сказати.

“Це залежить від результатів розслідування”, – додала вона.

Фінансові інспекції Естонії і Швеції домовилися 21 лютого розпочати співпрацю для перевірки звинувачень у відмиванні грошей, які були оприлюднені громадським телерадіомовленням Швеції SVT. У розслідуванні пообіцяв взяти участь і центральний банк Литви.

Журналісти шведського громадського телерадіомовлення SVT писали, що відповідно до внутрішнього звіту Swedbank, банк не виконав в естонському відділенні зобов’язання щодо запобігання відмивання грошей. За даними SVT, протягом десяти років через естонське крило банку пройшло майже 135 мільярдів доларів грошей нерезидентів, перш за все, – російських клієнтів.

Зокрема, послугами банку користувався екс-президент України Віктор Янукович, який міг використовувати естонське відділення банку для того, щоб розраховуватися з Полом Манафортом.

Як інформувала “Новинарня“, політтехнолог Януковича Манафорт отримав у США перший вирок: 4 роки тюрми.

Читайте також:
Манафорт отримав від Януковичів $60 млн. На суді у США обирають колегію присяжних

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна