Манафорт отримав від януковичів $60 млн. На суді у США обирають колегію присяжних

 

Скандальний американський політтехнолог Пол Манафорт, що працював на екс-президента Януковича і Партію регіонів, заробив в Україні понад 60 мільйонів доларів. Про це заявив спецпрокурор США Роберт Мюллер, який розслідує справу Манафорта.

Як повідомляє Bloomberg, відповідну заяву Мюллер зробив 30 липня, напередодні судового засідання у справі Манафорта.

Сторона обвинувачення збирається довести у суді, що політтехнолог отримав в Україні гонорари і не повідомив про “значний відсоток” цих коштів у своїх податкових деклараціях.

Відбір колегії присяжних задля розгляду справи Манафорта розпочнеться вже у вівторок, 31 липня.

 Як відомо, справа Пола Манафорта є частиною розслідування спецпрокурора Департаменту юстиції США Мюллера про можливе втручання Росії у президентські вибори 2016 року, щоб схилити їх результат на користь Трампа.
Манафорт довгий час працював в Україні, консультуючи Партію регіонів і колишнього президента Віктора Януковича.
Він також є колишнім керівником передвиборчого штабу Дональда Трампа. Цю посаду Манафорт втратив після скандалу 2016 року, який спричинило оприлюднення НАБУ даних “комірної книги “Регіонів” в Україні, одним із фігурантів якої був американський політтехнолог.

У обвинуваченні федеральної колегії присяжних, направленому до окружного суду у Вашингтоні, зазначається, що Манафорт і його бізнес-партнер Рік Гейтс за співпрацю з оточенням Януковича отримали десятки мільйонів доларів. Зокрема, між 2006 і 2015 роками вони виступали в якості незареєстрованих агентів уряду України, політичних сил Партії регіонів і “Опозиційного блоку”.

У червні Манафорта арештували в залі суду.

28 липня слідча група спецпрокурора Роберта Мюллера представила понад 300 документів, що розкривають деталі співпраці Манафорта з Партією регіонів і партією “Опозиційний блок”.

Читайте також:
У США порахували, скільки років тюрми загрожує Манафорту. Україна гальмує розслідування?

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.